Kategoriarkiv: Trafikförsäkring

Bilförsäkring

Bilförsäkring är en försäkring som du helt enkelt har på din bil. I Sverige är det lag på att man som minst måste ha trafikförsäkring som innebär att du med en självrisk kan betala andras skador som uppkommer av ditt brukande av din egen bil.

Jämför bilförsäkring

Ska du sen även täcka in din egen bil i din bilförsäkring så närmaste steget en halvförsäkring och sen högt helförsäkring. Sen finns det även olika former av tillägg du kan välja till. Har du en bil där du själv inte äger hela bilen utan har lånat pengar till den så måste du ha helförsäkring på din bil.

Trafikförsäkring

Trafikförsäkring är den bilförsäkring det är lag på i Sverige att man minst måste ha på sin bil för att få köra den ute i trafiken. Sen är det upp till ägaren själv om man vill försäkra något utöver det sen.

Det är den billigaste bilförsäkringen eftersom den oftast inte täcker in sin egen bil på något mer sätt än om man med den råkar ha sönder t.ex någon annans bil och man själv är skyldig till det. Då betalar man oftast enbart självrisken och sen står ditt försäkringsbolag för resten av kostnaderna för att fixa till den skada som sket – förutom din egen bil – den får du laga för egna pengar. Du kan läsa mer om trafikförsäkringar hos något av försäkringsbolagen som listas ovan.