Kategoriarkiv: Bilförsäkring

Bilförsäkring

Bilförsäkring är en försäkring som du helt enkelt har på din bil. I Sverige är det lag på att man som minst måste ha trafikförsäkring som innebär att du med en självrisk kan betala andras skador som uppkommer av ditt brukande av din egen bil.

Jämför bilförsäkring

Ska du sen även täcka in din egen bil i din bilförsäkring så närmaste steget en halvförsäkring och sen högt helförsäkring. Sen finns det även olika former av tillägg du kan välja till. Har du en bil där du själv inte äger hela bilen utan har lånat pengar till den så måste du ha helförsäkring på din bil.

Billigast bilförsäkring

Billigast bilförsäkring, hur hittar man den? Att jämföra sin försäkring med jämna mellanrum kan spara mycket pengar. I och med att det är så hård konkurrens bland alla försäkringsbolag så ändrar dom ofta priserna för att priskriga mot sina konkurrenter och på så sätt få mer kunder.

Hitta billigast bilförsäkring

Det kan du som konsument utnyttja genom att jämföra din försäkring med jämna mellanrum. Den bilförsäkring som oftast är billigast är en trafikförsäkring och det är lägsta typen av bilförsäkring som det i Sverige är lag på att man minst måste ha på sin bil.

Jämför själv

Du hittar den som är billigast genom att jämföra med hjälp av ditt registreringsnummer och personnummer antingen direkt på olika försäkringsbolags hemsidor eller så hos en prisjämförelse tjänst på nätet. Länkar till det hittar du här till höger på sidan.

Trafikförsäkring

Trafikförsäkring är den bilförsäkring det är lag på i Sverige att man minst måste ha på sin bil för att få köra den ute i trafiken. Sen är det upp till ägaren själv om man vill försäkra något utöver det sen.

Det är den billigaste bilförsäkringen eftersom den oftast inte täcker in sin egen bil på något mer sätt än om man med den råkar ha sönder t.ex någon annans bil och man själv är skyldig till det. Då betalar man oftast enbart självrisken och sen står ditt försäkringsbolag för resten av kostnaderna för att fixa till den skada som sket – förutom din egen bil – den får du laga för egna pengar. Du kan läsa mer om trafikförsäkringar hos något av försäkringsbolagen som listas ovan.

Jämför bilförsäkring

Jämför bilförsäkring, hur gör man? För att jämföra sin bilförsäkring och hitta den som är bäst och billigast för just dig så finns det två olika alternativ. Alternativ ett är att själv jämföra alla försäkringsbolag.

Kanske väljer du ut bara dom du har förtroende för, eller så jämför du alla. Dock är det aningen tidsödande att jämföra alla själv, vilket väldigt få gör. Men att jämföra dom man litar på och har förtroende för behöver inte ta så lång tid eftersom man idag lätt kan jämföra priserna på deras hemsidor. Du har t.ex länkar till några stora försäkringsbolag här till höger som vi vet är väldigt populära. Alternativ två är att låta en prisjämförelse tjänst jämföra åt dig och då jämförs alla försäkringsbolag dom har samarbete med, vilket oftast är många av dom allra största och populäraste.

Bilförsäkring prisjämförelse

Du har även länkar till såna prisjämförelse sajter här till höger. Hoppas du hittar en bilförsäkring som är bäst och billigast för just dig och att du sparar in så mycket pengar att du kan göra något betydligt roligare för pengarna. Lycka till!

Bilförsäkring till Volvo

Bilförsäkring till Volvo, hur hittar man en sån billigt? Den absolut billigaste du kan hitta är en trafikförsäkring. Kort sagt så kan man säga att den inte täcker din egen bil utan enbart den skada du kan råka göra på någon annans.

Att hitta en billig till just Volvo gör du lätt genom att jämföra med hjälp av ditt registrering nummer du har på din Volvo. Då får du fram den absolut billigaste på just din bil och med just dig som står som ägare på bilen. Det gör du lättast genom att jämföra i rutan ovan.

Hitta rätt bilförsäkring

Att hitta rätt bilförsäkring är lättare än man tror.

Det enda du behöver för att hitta rätt är att kunna ditt registrerings nummer på bilen samt ditt personnummer. (du måste stå som ägare på bilen) Registrerings numret är det som sitter på nummerplåten på din bil och består av 3 bokstäven och 3 siffror i Sverige. När du sen slår inte det på hemsidorna till dom försäkringsbolag du är intresserad av, alternativt på en sida som jämför försäkringar. (se förslag på länkar åt höger) Där kan du sen jämföra priserna på en försäkring till just precis din bil.